Villamedia Magazine

In 2011 heb ik drie maanden stage gelopen bij Villamedia Magazine; het vakblad over de journalistiek. Bij Villamedia Magazine heb ik de tijd gekregen om veel aandacht te besteden aan mijn verhalen en me te ontwikkelen op verschillende terreinen zoals het recenseren van boeken. Eén van mijn hoogtepunten was het verhaal dat ik schreef in samenwerking met Jolan Douwes; ‘Wat leverde WikiLeaks ons eigenlijk op?‘ Voor dit verhaal zochten we uit wat NRC Handelsblad, RTL Nieuws en de NOS hadden gedaan met de drieduizend ambtsberichten waarover zij beschikten. Deze analyse schreven wij mede aan de hand van interviews met Pieter Klein, Joost Oranje en Hans Laroes.

Voor Villamedia Magazine verzorgde ik tevens regelmatig de rubriek Vrijspraak. Voor deze rubriek stelde ik jonge journalisten twaalf vragen variërend van ‘wat verdien je’ tot ‘waar schaam je je voor’. Acht vragen en antwoorden werden gepubliceerd. Eén van deze interviews van mijn hand dient als studiemateriaal voor eerstejaars studenten media van de Hogeschool van Amsterdam. Studenten moeten de aflevering – waarvoor ik Vera Verzijl interviewde – namaken door zelf een jonge journalist te interviewen.

Vanaf 1 december 2011 t/m eind december 2012 ben ik wederom werkzaam geweest op de redactie van Villamedia Magazine. Vanaf 1 april was dat via het kennismakingsproject voor de vaktijdschriftjournalistiek. Dit project – dat onderdeel uitmaakt van het CAO voor Vaktijdschriftjournalisten – voorzag mij negen maanden in een werkervaringsplaats.  Tijdens deze periode verschenen meerdere artikelen van mijn hand, waaronder een aantal portretseries. Zo onder andere een serie van journalisten met een lichamelijke beperking, buitenlandse correspondenten in Nederland en jonge journalisten die een boek schreven.

Frans Oremus, (opinie)redacteur en plaatsvervangend hoofdredacteur van Villamedia Magazine, zegt over mij: “Annelies is gedreven, ambitieus, eerlijk, harde werker, humoristisch, professioneel. Bij Villamedia (Magazine) heeft ze in korte tijd een groeispurt gemaakt. Van stagiair tot alom gewaardeerd collega – in het bezit van een actieve geest en een mooie pen. Een pionier in het (bedrijfsmatig) toepassen van sociale media en organiseren van evenementen, waaronder het succesvolle congres ‘Schrijf dat boek!’ (3 november 2012 in Utrecht).”

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*