Freelance werkzaamheden

Naast mijn journalistieke werkzaamheden in vaste dienst bij onder andere Villamedia Magazine, de TC Tubantia en Villamedia Magazine, heb ik ook als freelance journalist voor diverse opdrachtgevers gewerkt. Zo schreef ik voor 609 Magazine, het tijdschrift van het Mediafonds, een artikel over de ontwikkelingen in de regionale journalistiek. Voor Nightlife Magazine dook ik in de filosofie achter de Amsterdamse club Sugar Factory en voor Studenten.net schreef ik een aantal keer boekrecensies. Verder schrijf ik op regelmatige basis teksten voor Diversions. Deze teksten zijn bedoeld voor diverse websites, zoals Leefjepensioen.

Mijn freelance werk bestaat niet uitsluitend uit het schrijven van mediaproducties. In 2013 was ik ook juryvoorzitter van de Schoolkrant Awards. Met een aantal andere juryleden was ik verantwoordelijk voor de verkiezing van De beste schoolkrant van Nederland. Uit de 48 inzendingen kozen we “De Tok” van het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium uit Amersfoort als winnaar. Er werden ook winnaars gekozen in andere categorieën, zoals “Het beste interview” en “De beste cover”. Een foto van de uitreiking is te zien in de bovenstaande header. Naast mijn plaats in de jury, gaf ik een deel van de aanwezige leerlingen een workshop over het vinden van nieuwe invalshoeken voor hun verhalen. Bekijk hier een kort videoverslag van de Schoolkrant Awards.

In 2011 mocht ik mijzelf ook al juryvoorzitter noemen. Dit keer van De Gouden Luis in de Pels een journalistieke prijs voor hogeschool- en universiteitsmedia. Bij deze uitreiking was ik voorzitter van de studentenjury. Deze groep bestaande uit drie studenten maakte een voorselectie van de inzendingen, waaruit vervolgens de jury een winnaar koos. Als voorzitter van de studentjury was ik de schakel tussen beide groepen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de communicatie rondom de prijsuitreiking, hierbij kunt u denken aan het juryrapport en het persbericht. De uiteindelijke winnaar in de categorie “Beste hogeschool- of universiteitsmedium” werd Resource van de Universiteit van Wageningen. Op de website van de Universiteit van Amsterdam – organisator van deze prijsuitreiking – vindt u meer informatie over de Gouden Luis in de Pels.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*