Iftar-ontmoeting in Utrecht; jij bent uitgenodigd!

25 mei 2015|Posted in: Medium, Nieuws, Vrij werk

Soms zijn we zo druk met over elkaar praten, dat we vergeten met elkaar te spreken. Gelukkig vinden er online een heleboel ontmoetingen plaats tussen mensen die elkaar anders misschien niet hadden getroffen. Zonde echter dat het vaak bij online ontmoetingen blijft. Daarom organiseer ik tijdens de Ramadan een Iftar-etentje waarbij moslima’s en niet-moslima’s elkaar kunnen leren kennen. 

Op achttien juni van dit jaar begint de Ramadan. Dat betekent dat een periode van een maand aanbreekt waarin in Moslims tussen zonsopkomst en -ondergang niet eten en drinken. Daar tegenover staat dat mensen elkaar ‘s avonds opzoeken om een maaltijd te delen. Een glas melk en een dadel zijn het begin van de rituelen van de Ramadan-nacht.

Op dinsdag dertig juni om drie minuten over tien (zonsondergang) zullen wij met veertig vrouwen van diverse afkomsten gezamenlijk het vasten breken en een maaltijd nuttigen. Het is een mogelijkheid voor moslims en niet-moslims om samen aan tafel te gaan, met elkaar te praten en vooral te genieten van heerlijk eten. Kortom een culinaire en culturele ontmoeting.

Toegang tot de Iftar-maaltijd is gratis. Ik zal zal zorgen dat er in ieder geval de melk en dadels zijn om het vasten te breken. Elke aanwezige wordt daarnaast gevraagd ook een gerecht mee te nemen. Zo kunnen we samen genieten van het beste van ieders kookkunsten en sta ik niet dagenlang in de keuken.

Aanmelden voor de iftar-maaltijd is verplicht vanwege het beperkte aantal plaatsen. Dit kan door een mailtje te sturen naar contact [@] annelieswaterlander.nl. In een bevestigingsmail ontvang je alle aanvullende informatie, zoals het exacte adres van de locatie in Utrecht. Uitsluitend aanmelden via Facebook of Instagram volstaat niet, maar nodig gerust je vriendinnen uit voor het evenement. De avond is uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Bij voldoende interesse kan een extra editie georganiseerd worden voor een gemengd of uitsluitend mannelijk publiek.

Wellicht overbodig om te vermelden, maar ik heb uiteraard ook niet voor veertig vrouwen slaapplaats. Houd hier rekening mee aangezien het vasten pas om tien uur verbroken kan worden.

Mocht je een idee hebben voor een bijdrage aan het evenement, dan kun je hierover ook contact opnemen via bovengenoemd e-mailadres. Zo zou ik het bijvoorbeeld erg leuk vinden als er een henaya aanwezig zou zijn om bij iedereen een henna-tatoeage te maken Zodat we allemaal nog een tijdje aan de speciale iftar-ontmoeting herinnerd worden.

UPDATE: tijdens de ramadan van 2017 zal er een derde editie van de Iftar-ontmoeting plaatsvinden. Meer informatie hierover lees je in het artikel “Derde editie Iftar-ontmoeting

Ramadan

12 Comments

 1. Sara
  25 mei 2015

  Super initiatief. I can’t wait.

  <3

 2. Lina
  25 mei 2015

  Ik kijk er naar uit!

 3. Islam
  25 mei 2015

  Wat een gezellig en veelbelovend idee, tot dan!

 4. Annelies Waterlander
  26 mei 2015

  Super leuk om te horen Sara! Ik kijk er ook naar uit 🙂

 5. Annelies Waterlander
  26 mei 2015

  Hey Lina, ik kijk ook naar het etentje van de dertigste. Leuk dat jij je hebt aangemeld 🙂

 6. Annelies Waterlander
  26 mei 2015

  Beste Islam, bedankt voor het leuke compliment. Ik hoop inderdaad dat het gezellig wordt de dertigste. Leuk dat je ook komt; ik zie je dan!

 7. Dieuw
  27 mei 2015

  Lieve dames,

  Ik hoop 30 juni ook aanwezig te zijn bij de Iftar ontmoeting!
  Ik kom zelf uit de omgeving Dordrecht./ Rotterdam. Ik begreep van Annelies dat er een aantal dames ook uit de omgeving van Dordrecht/ Rotterdam moeten komen alleen een beetje een probleem hebben met vervoer.
  Misschien zijn er nog meer meiden uit die omgeving en kunnen we met elkaar afspreken om met elkaar te rijden?

  Let me know.

  veel liefs Dieuw

 8. Annelies Waterlander
  27 mei 2015

  Beste Dieuw, wat een ontzettend lief aanbod! Mochten er vrouwen zijn die gebruik willen maken van de optie om samen te reizen, stuur mij dan even een berichtje dan zorg ik dat jullie in contact komen.

 9. Leyla
  31 mei 2015

  Wat een ontzettend leuk idee, Ik ga zeker proberen te komen

 10. Annelies Waterlander
  1 juni 2015

  Beste Leyla, wat leuk om te horen dat je enthousiast bent! Vergeet je niet aan te melden als je er de dertigste bij wil zijn. Dan stuur ik je een bevestiging en het adres van de locatie.

 11. Annelies Waterlander
  15 juni 2015

  Lieve allemaal,

  Even een kleine update over de الافطار (de iftar). Er zijn geen plaatsen meer vrij aan de tafel. Ik heb al wat stoelen toegevoegd, omdat mijn hart plaats wil geven aan iedereen die onderdeel wil zijn van deze ontmoeting. Maar ik moet nu echt concluderen dat de ruimte vol is, tenzij je op de grond wil zitten. Ik ben overrompeld door alle lieve berichtjes die ik heb gekregen. Ik had niet kunnen dromen dat er zo positief gereageerd zou worden op mijn plan. Als ik in de toekomst een tweede iftar-ontmoeting organiseer zal ik zorgen dat er een nog grotere locatie is, maar ik dacht dat veertig vrouwen voor een eerste editie best optimistisch was. Wil je toch erg graag bij het iftar-etentje zijn? Stuur mij dan een mailtje, dan zet ik je op de reservelijst. Als er dan vrouwen last minute afzeggen, dan benader ik je over deze vrijgekomen plek. Twijfel je of je op de gastenlijst staat? Stuur me dan ook een berichtje.

  Zonnige groeten van een blije Annelies Waterlander

 1. vakantie - […] offline mijn stukjes tikken en hoe heerlijk weer een heleboel afspraken volgende week. Waaronder de iftar-ontmoeting in […]

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*