Reisblog #6 Volume? Check!

10 juni 2011|Posted in: Blog

Tussen alle zandkleurige gebouwen in de straat stond één wit paleisje. Een oase van rust vlakbij de drukke hoofdstraat van Sulaymaniyah. Daar hoorde ik voor het eerst weer Amerikaanse muziek, las ik de Engelse Voque en kregen mijn blonde plukken alle aandacht. Die plek was de kapper.

Iemand gaf me ooit als tip om naar de kapper te gaan in elk land dat je bezoekt; gewoon om te ervaren dat er overal ter wereld anders wordt geknipt. En natuurlijk omdat het zo lekker is om je haar bij de kapper te laten wassen. Dus maakten mijn collega’s en ik een uitstapje naar een echte ‘haarartiest’.

Nog nooit is iemand zo lang met mijn haar bezig geweest als gisteren. De schaar en mijn haar maakten pas kennis na een uitgebreide observatie; mijn haar werd bevoeld en bekeken. Zo goed en zo kwaad als het ging probeerde ik uit te leggen dat ik graag wat meer volume in wilde. ‘Het hangt zo suf naar beneden met al dat warme weer’, hoorde ik mijzelf zeggen tegen de jongen. Toen ik die toverwoorden uitsprak ging hij aan de slag.

Mijn haar werd van links naar rechts gegooid, waarna er hier en daar wat werd geknipt. Mijn lange blonde plukken vormden een tapijtje rondom mijn stoel. Na meer dan een half uur ruilde de jongen de schaar in voor een föhn. ‘Done’, zei hij tevreden. Toen ik in de spiegel keek was ik geschokt…

Wat die jongen met mijn haar heeft gedaan is me nog altijd een raadsel. ‘Suf hangen’ deed het in ieder geval niet meer; het stond recht overeind. Mijn gezicht werd omringd door mijn haar, zoals de manen van een leeuw dat doen. Beleefd zei ik tegen de jongen dat hij mijn haar ‘leuk’ had geknipt, terwijl ik eigenlijk niet naar buiten durfde. Het na-de-kapper-gevoel is dus overal ter wereld hetzelfde.

4 Comments

 1. Linda
  10 juni 2011

  Picture please!;)

 2. Désirée Mouw
  10 juni 2011

  Ha Annelies! Was het zó erg dat je geen foto van na-de-kapper durfde te plaatsen??? Grappige stukjes schrijf je! Veel succes nog daar! Groeten uit Bussum, Désirée

 3. Boukje
  11 juni 2011

  hahahah nou ben ik ook wle heel benieuwd!! xx

 4. Korting Amsterdam
  11 juli 2011

  Picture pls! Haha, vet.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*