Reisblog #3 Sjansen met de tuinman

1 juni 2011|Posted in: Blog

Dat je als blank meisje met blonde haren opvalt in Irak is geen verrassing. Dat er binnen een dag een ‘aanbidder’ aan mijn deur stond wel. What happened?

Na mijn eerste echte dag in Irak besloot ik op de schommelstoel voor ons appartement reisdagboek te schrijven. Twee uur lang schreef ik alles op wat ik had gezien, geroken en gevoeld. Terwijl ik daar zo zat was de tuinman bezig met het tuintje voor ons appartementje. Twee uur lang gaf hij de planten water, totdat de tuinslang kapot ging. Vol verbazing bekeek ik zijn werk. Liters water verspilde hij voor een paar meter groen gras.

Toen ik ‘s avonds met mijn huisgenootjes in datzelfde gras lag kwam de tuinman weer langs. Niet om het gras van een nieuwe ronde vocht te voorzien, maar om ons twee bakken schepijs te brengen. Vol verbazing keek ik naar het ijs dat alle kleuren van de regenboog had. Ik had eerder op de dag al kennis gemaakt met de vriendelijkheid van de Irakezen, maar dit overtrof alles.

Huisgenoot en collega Jantine legde uit dat dit sjansen op zijn Irakees was. De tuinman had mijn ‘gedrag’ eerder op de dag waarschijnlijk opgevat als geflirt. Een Irakese vrouw was niet twee uur lang op de schommelstoel blijven zitten, maar naar binnen gegaan. Als mijn Westerse gedrag hier geflirt is, dan vermoed ik dat ik nog heel wat af ga flirten de komende twee maanden.

3 Comments

 1. karen
  1 juni 2011

  hahaha geweldig, you go girl!!

 2. Annelies
  1 juni 2011

  Haha! Toen ik deze blog schreef had ik al zo’n vermoeden dat hij bij jou wel in de smaak zou vallen. In augustus zal ik – onder het genot van een wijntje – verslag doen van de Irakese mannen. Tegen die tijd weet ik vast of ze de moeite waard zijn. 😉

 3. Kortingen Amsterdam
  4 juli 2011

  Hahahaha, you go girl, lekker sjansen, wie weet komt er iets leuks uit. Geen gekke dingen doen he!

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*