Reisblog #2 Tour de France door Irak

31 mei 2011|Posted in: Blog

Na één dag in Irak is er zoveel te vertellen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Ik kijk mijn ogen uit, leer elk uur iets nieuws en geniet de hele dag. Gisteren ben ik twee uur zoet geweest om al mijn belevenissen op papier te zetten. Ik zal jullie niet lastigvallen met al mijn indrukken, daarom een verkorte versie.

Kronkelende bergweggetjes brachten mij naar mijn (t)huis voor de komende twee maanden: Sulaymaniyah. Bijna drie uur zat ik in een taxi door de bergen. Absoluut geen straf, want het uitzicht was geweldig. Het was alsof ik de Tour de France reed, maar dan in een auto.

Ik had niet verwacht dat Irak rustig zou zijn. Het is hier stiller dan op mijn balkon in Utrecht, en het uitzicht is vele malen beter. In het ‘tuintje’ voor ons appartement heb ik urenlang genoten van de stilte. Geen geschreeuw, geen getoeter of harde muziek. Nee. Vogeltjes, auto’s die stapvoets rijden en dan heel lang niets.

Door alles wat ik gisteren heb gezien ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar dit land. Mijn hoofd loopt over van de vragen waar ik een antwoord op wil vinden. Over die vragen en antwoorden later meer. Het is namelijk tijd voor mijn eerste werkdag hier.

3 Comments

 1. Hein
  31 mei 2011

  Fantastisch! wat moet dit gaaf zijn. Ik geniet mee van de foto!

 2. Karen
  31 mei 2011

  Wat een super ervaring voor je. ik ga je op de voet volgen!

 3. Martijn
  31 mei 2011

  Dat is inderdaad nog eens wat anders dan het uitzicht in Utrecht. Prachtig. Succes met het vinden van de antwoorden op al je vragen en veel plezier op je eerste werkdag.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*