Vijf keer lachen per pagina

8 april 2011|Posted in: Recensie, Villamedia Magazine

‘Het wordt wat ons betreft hoog tijd dat er wat meer gelachen wordt in Nederland’, schrijft Peter van der Leij in zijn voorwoord van het nieuwe tijdschrift Te Leuk. Streven van de makers is daarom dat Te Leuk de lezer minimaal vijf keer per pagina laat lachen. ‘Niet gelachen? Geld terug!’, prijkt er op het garantiebewijs aan het begin van het blad. Als het tijdschrift niet ten minste voor een vage glimlach heeft kunnen zorgen of ‘de welbekende trek’ om de mond dan krijgt de lezer zijn aankoopbedrag terug.

De verwachting dat je vijf keer per pagina moet lachen doet het tijdschrift een beetje de das om. Elke pagina waar je niet om hebt gebulderd of gegierd is een teleurstelling. Zonde, omdat het blad ook een aantal verhalen bevat die gewoon leuk zijn, zoals het interview met komediant Jeff Dunham. De hoge eisen, vijf keer lachen per pagina, die de makers aan zichzelf stellen valt ook columnist Silvester op. ‘De titel Te leuk is een keuze waar lef voor nodig is. Als je roept, “dit wordt lachen”, is de kans dat je grap doodslaat veel groter, dan wanneer je onverwacht een grapje maakt.’

Te Leuk verschijnt maandelijks voor € 4,95.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*